יום רביעי, 16 במרץ 2011

איך לאכול ולהשאר בחיים ?

בבוקר לאכול כמה שיותר מאוחר.
למה?
 כדי שהגוף יסיים את תהליך שיקום התאים המתרחש בעיקר בלילה.
מה אוכלים?
 אוכל קל המספק אנרגיה מהירה ולא מכביד.
פרי הדר {חוץ מקלמנטינה} אחד ביום בגלל החומציות
קיווי מכיל ויטמין c פי כמה מתפוז פשוט לקלף ולאכול
 מפני שויטמין C הבא במגע עם האויר הוא מיד נגוז.
תפוח,אגס,ענבים,ועוד.... חשוב שיהיו בשלים
להתחיל לאכול רק כאשר רעבים ולפחות 2-3 שעות אחרי הקימה.
תחושת הרעב מודיעה שהקיבה מוכנה לעיכול.
אז במשך הבוקר 2-4 פירות בגודל בינוני
בחורף פירות יבשים ,חשוב שיהיו אורגניים ,
מפני שנוסף לריסוס מוסיפים חומר משמר בנדיבות
וכן סוכר.
אם בכול זאת מציק הרעב ,ניתן לאכול גזר ואו סלרי
משמש-עשיר בברזל ,אחריו צימוקים,תמרים ושיזפים.
לילדים ולאלה העובדים עבודה פיזית ניתן להוסיף לאחר הפירות
בננה,אפשר גם להוסיף פרוסת לחם עם ממרח טבעי ,
אך לאכול לפחות חצי שעה לאחר הפירות .
חשוב לזכור : בין הארוחה בלילה עד הארוחה בבוקר צריך
14 שעות ללא לעיסה של מזון למעט פרות ואו ירקות .
זה הזמן שהקיבה זקוקה לו כדי לעשות עבודת עיכול טובה .

אין תגובות: